IJsmachinebestuurder (42) valt in bij NHL ijshockeywedstrijd

RTL Nieuws Zondag 23 februari 2020

Een ijsmachinebestuurder is gisteren tijdens een NHL-wedstrijd als goalkeeper ingevallen. Het ging om een wedstrijd tussen de Toronto Maple Leafs en Carolina Hurricanes.
De 42-jarige Canadees David Ayres werd zo de oudste goalie die tijdens zijn debuut een wedstrijd wint op het hoogste ijshockeyniveau in de Verenigde Staten en Canada.

Thuisspelend team moest vervanger regelen

De Hurricanes verloren tijdens de tweestrijd zowel hun eerste als reservekeeper. De regels schrijven voor dat het thuisspelende team, in dit geval de Maple Leafs, voor een vervanger moeten zorgen. Besloten werd de man die normaal gesproken met een Zamboni de ijsvloer prepareert, in te zetten.

Stopte acht schoten

Ayres, die de wedstrijd volgde vanaf de tribune, kwam erin bij een stand van 4-1 voor de Hurricanes. Hij stopte acht schoten die de Maple Leafs op hem afvuurden. De wedstrijd eindigde uiteindelijk in 6-3. “Het was leuk om te doen”, zei David Ayres na afloop. “De spelers waren geweldig, ze zeiden tegen me: geniet ervan, maak je niet druk om hoeveel doelpunten je doorlaat. Veel plezier, dit is jouw moment.”

Ook iets vets gezien? Tip ons op info@goaliesonly.nl