Keeperspak roept vergeefs naar jongsenior Fedde Hempel

hockey.nl 23 februari 2021

Halverwege het telefoongesprek zegt Fedde Hempel: ‘Ik kijk nu naar mijn keeperspak. Het roept naar me: ‘trek me aan’, maar er is voor mij geen reden om het pak aan te trekken.’ De 23-jarige keeper van overgangklasser Zwolle is een van de vele jongere hockeyers die door de coronamaatregelen niet meer in teamverband kan sporten.

‘Ik heb mijn keeperspak al sinds december niet meer aangetrokken’, zegt Hempel. ‘In oktober heb ik mijn laatste wedstrijd gespeeld en nadat de trainingen van groepjes van vier naar twee zijn gegaan, is het draagvlak voor de trainingen laag. Twee is ook bizar weinig. We hebben nu een keer in de week een online work-out met het team.’

Het is een situatie waarin niet alleen jonge hockeyers, maar ook andere jonge sporters zitten. Om het perspectief voor deze groep sporters te verbeteren, besloot een aantal sportbonden, waaronder de KNHB, en diverse jongerenorganisaties de handen ineen te slaan en bij het kabinet ervoor te pleiten jongeren zo snel mogelijk weer in groepen of in teamverband te laten sporten.

LEES COMPLETE ARTIKEL OP HOCKEY.NL

Ook iets vets gezien? Tip ons op info@goaliesonly.nl