Onana doet zéér opvallende uitlating over Lamprou

soccernews.nl vrijdag 25 januari

André Onana is absoluut niet te spreken over de heftige kritiek op Kostas Lamprou. Volgens de nummer één van Ajax is diens concurrent te hard aangepakt na het 4-4 gelijkspel tegen sc Heerenveen.

Onana stelt dat ‘Lamprou in de steek’ werd gelaten door zijn medespelers. Hij is het dan ook oneens met de kritische fans. “Ik kan begrijpen dat de supporters boos zijn, maar ik denk niet dat dit goed is. Kostas doet het fantastisch voor ons. Mensen wijzen Kostas te gemakkelijk aan als schuldige als wij slecht spelen. Kostas is een fantastische keeper, ik denk zelfs beter dan ik. Soms moet je geluk hebben.”

Ajax Life reageert op diens opvallende stelling: is Lamprou beter? “Jazeker, dat denk ik”, stelt de Kameroener. “Hij maakt tijdens de trainingen fantastische reddingen en stopt bijna alle ballen. Het probleem is: jullie zien dat niet omdat jullie niet bij de trainingen zijn. Omdat jullie niet welkom zijn, dat weet ik. Maar als je elke dag met Kostas traint, dan weet je: hij is een fantastische keeper.”

Onana weet dat Lamprou donderdag een nieuwe tik incasseerde vanaf de tribunes. “Dat is het leven van een keeper. De supporters zijn nu blij met mij, maar misschien is het morgen wel anders. De supporters waren vorig jaar tegen mij, nu zijn ze er voor me. Ik ben eraan gewend. Ik zorg dat ik sterk ben en aankan wat er komen gaat.”

Ook iets vets gezien? Tip ons op info@goaliesonly.nl